Upplev brasiliansk musik i Brasilien!

Varför inte ta en resa till Brasilien och upplev fantastisk musik, och dans med för den delen. Brasilien är mycket kända för samba och Bossa nova, men det är inte allt. I Brasilien finns det mängder av musik.

Tittar man på det historiska så har brasiliansk musik funnits i över 500 år, men utan att räkna med den musik som landets urinvånare sjöng och spelade innan kolonisternas intåg. Det finns både populärmusik, som samba och bossa nova tillhör, samt folkmusik.

Olika varianter av musik i Brasilien

Bland folkmusiken så finns Capoeira. Många känner till det som en ampkonst och sport, men innehåller också sin egen musik. Det är en form av folkmusik. 

Maracatu tillhö även det folkmusik och är en afrobrasiliansk musiktradition som förknippas med karnevaler och regioner som Recife och Olinda. 

Carimbó är en dans, men man spelar en viss musik till den, så dansen ackompanjeras av särskilda carimbó-trummor, och beskrivs som mycket sensuell.

Samba är både en musik- och dansform och den har sitt ursprung i Bahia. Samba har kommit att vara en symbol för Brasilien och brasiliansk musik. Den har sina rötter både i portugisisk musik och afrikanska rytmer. Samba förknippas särskilt med karnevalmusik,och kan ses om du tar en resa till Brasilen och Rio de Janeiro och deras karneval!

Bossa Nova är subgenre till Samba, och kom under 1950-talet.

Så ta och boka en resa till Brasilien och upptäck dessa olika musikstilar och danser. Dessutom bjuder ju landet på sevärdheter, sol, bad och avkoppling!

 

9 Feb 2018