Hur kan pengar växa?

Alla drömmer vi väl om att ha så mycket pengar att vi inte behöver fundera på våra utgifter? Vissa vill också bli helt ekonomiskt oberoende. Så höga ambitioner har väl inte jag direkt men något jag har kollat är hur man egentligen kan göra för att få sparandet att växa lite snabbare. Jag har hittat tre sätt:

  • Sparkonto
  • Fonder
  • Investeringskonto

Eller ja, det finns väl fler sätt såklart men dessa tre verkar vara något som jag kan ha nytta av. Ett vanligt sparkonto är enkelt. Det är bara att sätt in pengarna och sedan låta räntan göra jobbet. Problemet här är att räntan ofta är rätt låg så det kommer ta lång tid. 

Sen har vi fonderna. De finns lätt tillgängliga hos de allra flesta banker och med ett ISK så är det enkelt att köpa och sölja vid behov. Här kan man dra nytta av ränta på ränta-effekten och hitta fonder med bra avkastning. Tänk bara på att de kan dyka snabbt, och de har ofta avgifter. 

Mitt val blir nog investering

Allt sparande är i och för sig en form av investering men när jag pratar om att investera så är det mer som aktiehandel och det med hjälp av aktiva börsmäklare. Fair Investments erbjuder många bra lösningar och jag som privatperson kan också hoppa på det tåget och tjäna pengar. Det kommer kanske inte göra mig till en svensk Elon Musk, men lite mer klirr i kassan kommer det troligen att bli. Jag ska kolla lite mer noga hur de jobbar, och sen kontaktar jag dem för mer information. 

17 Jan 2024