Städa badrummet skinande rent

Badrummet är ett av de rum som bör städas rätt så ofta. Det går utmärkt att göra utan en massa rengöringsmedel. Det fungerar nämligen utmärkt att göra det med hjälp av saker du har hemma så som ättika och bikarbonat. Du kan så klart även anlita Jourstäd för städning av hela hemmet med om du föredrar det. 

Göra rent kakelfogar

I kakelfogarna blir det gärna en hel del ingrodd smuts och ibland även svartmögel. Detta kan du få bort genom att fylla en sprejflaska med lika mycket vatten som 24 procentig ättika och spreja på fogarna. Vänta sedan si så där 5 minuter och sedan kan du borsta med hjälp av tandborstee eller en fogborste (finns att köpa). Sedan är det bara att skölja av med varmt vatten. Sedan så kan du göra en tjock pasta genom att blanda bikarbonat och vatten i en skål. Doppa din borste i pastan och borsta sedan pastan på fogarna. Speja sedan ättika-lösningen på pastan, vilket kommer att få den att bubbla. Fortsätta jobba med borsten för att gnugga in lösningen ordentligt. Glöm inte att skölja av ordentligt.

Göra rent kakel

Om det är själva kaklet du vill göra rent så kan du göra det med ättika på en trasa. Det gör att beläggningar så väl som dålig lukt försvinner.  Om det luktar illa i avloppet kan du använda dig av bikarbonat och ättika. 

Toaletten kan även den göras ren från fula avlagringar. Det genom att hälla i bikarbonat eller ättika och låta verka över natten.

10 May 2021