Tre tips för värsta bästa festen!

Dags för sommarparty men du har svårt att komma på hur du ska göra för att få till den där festen som alla minns? Var lugn! Vi har tipsen som gör att du kommer få värsta bästa festen, och det enda negativa är att dina vänner kommer be dig ha fester igen.

Tipsen du behöver

  1. Bjud rätt personer
  2. Ha bra mat, tilltugg och snacks
  3. Lekar som passar alla

Att bjuda rätt personer är viktigt. Den där killen som alltid blir så arg när han dricker eller den där tjejen som brukar sitta och gråta efter ett glas vin är inte de som lyfter din fest. Är de inte nära vänner så bjud dem inte. Se till att de som kommer är bra blandade både med tjejer och killar, singlar och par samt att de är roliga att umgås med. 

Bra mat är ofta enklare än att veta vilka man ska bjuda. Starta ett par grillar, en för kött och en för veganer och vegetarianer, och se till att det finns god sallad. Hyr en popcornmaskin som kan ge dina vänner färska varma popcorn och glöm inte att en del föredrar grönsaker och dipp.

Sen kommer vi till det som gör att din fest blir en hit. Lekarna! Se till att ha roliga lekar som alla kan delta i så kommer alla att ha kul. Tips på bra lekar är:

Gissningslekar: Anordna en "Gissa vad som finns i lådan" där du lägger föremål i en låda och gästerna får känna på dem utan att se vad det är. De måste gissa vad föremålen är.

Sanning eller konsekvens: En klassiker! Spela sanning eller konsekvens där gästerna får välja mellan att svara på en sanning eller utföra en konsekvens.

Charader: Dela in gästerna i lag och låt varje lag agera ut olika ord eller fraser utan att använda tal. Det andra laget måste gissa vad de försöker gestikulera.

Limbo: Sätt upp en limbo-stång och utmana gästerna att dansa under den utan att röra den. Sänk stången efter varje omgång och se vem som kan gå lägst.

Karaoke: Ha en karaoke-session där gästerna kan sjunga sina favoritlåtar. Det kan bli både roligt och underhållande.

20 May 2023