Stockholms bästa hantverksöl

Att dricka riktig hantverksöl är inte fel och i Stockhom finns det många bra platser att göra det på! Här nedan ska du få tips på bra pubar och restauranger du kan besöka!

Omnipollos Hatt

Omnipollos Hatt är en ölbar & pizzaställe som drivs av Stockholms Omnipollobryggeri. Detta prisbelönta bryggeri och bar är platsen att gå till när du är sugen på att prova intressanta öl med en smakrik pizzabit. Varje ny vecka ger ny öl, ale och stouts till kranarna och nya pålägg till pizzorna.

Omnipollos Flora

Omnipollos Flora, som även den drivs av Stockholms hantverksbryggeri Omnipollo, blandar avslappnade barvibbar med en innerstadspicknick. Baren har öppet under våren och sommaren i Humlegården och serverar unika brygger under det frodiga, gröna lövverket av parkens träd.

Mikkeller Östermalm

Prisbelönta danska bryggeriet Mikkeller driver två barer i Stockholm; vid Östgötagatan på Södermaln och Brahegatan på Östermalm. Förutom ett spännande urval av ale, IPA, lager och andra ölsorter har Mikkeller ett litet urval av snacks som en delikatessfat med kallskuret och danska smørrebrødsmackor.

Katarina Ölkafé

På Katarina Bangata ligger denna ombonade ölpub som har lyckats i konsten att vara både personlig och trendig. Ölet kommer från ultralokala mikrobryggerier, och snacks kommer i fantastiska smaker. Särskilt pastramimackor är det mycket omtalade. På sommaren finns ett litet trottoarcafé.

The Flying Elk

The Flying Elk är en gastropub i Gamla Stan inspirerad av en blandning av svensk kulinarisk tradition och brittisk pubkultur. Detta är platsen för att uppleva hantverksmat i en avslappnad miljö till rimliga priser. Utforska den omfattande öllistan eller besök vinbaren Gaston bredvid.

9 May 2023