Perfekt ljud i stereon

De allra flesta är rätt nöjda med en bluetoothhögtalare som de kopplar in sin telefon på och kör lite Spotify eller streamar musik via andra tjänster. Men så finns vi som har lite högre krav på musiken, och också då på den utrustning vi köper. Här tänkte jag ge några tips för att du ska få ett så bra ljud som möjligt hemma i ditt vardagsrum, i din "mancave" eller i pojkrummet. Jag fokuserar på de två saker jag själv tycker är viktigast, läs mer nedan om du vill veta mer. 

Satsa på en bra förstärkare

Förstärkaren i din stereoanläggning, eller hemmabiosystem, är hjärtat. På samma sätt som motorn är hjärtat i en Ferrari. För det blir ju inte riktigt samma sak om du kör en Ferrari med en motor från en gräsklippare, eller hur? Här vill jag tipsa om Marantz receiver som har allt du behöver, och lite till. Du kan koppla in olika typer av musikspelare och även din TV om du vill. 

Kablarna är viktigare än du tror

Det funkar med en gammal elkabel... Det blir ljud i högtalarna även med de trådarna, men det blir inte bra! För det perfekta ljudet så krävs det att du lägger några kronor extra på kablarna från din Marantz receiver till högtalarna. Se också till att du klipper bort överskott. Att linda upp överbliven kabel till en spole kommer att ge dig störningar på ljudet. 

 

2 Sep 2020