Ace är en av Sveriges äldsta indieklubbar och ligger belägen mitt i centrala Stockholm. Vi har två dansgolv där man kan partaja loss och en övervåning där man kan chilla och dricka öl i lugn och ro. 

PRIS: 100 kr – Gratis inträde före kl 23 om du gillat oss på Facebook HÄR!

VAR: Sveavägen 36

NÄR: Fredagar & lördagar kl 22-03

ÅLDER: 18 år

Varje fredag och lördag på det stora dansgolvet är det svettigt indieröj med pop, indie, rock och post-punk i högtalarna. Allt från klassiska tongångar med The Clash, Ramones, Rolling Stones, Joy Division, The Smiths till nutida dansgolvsvältare med Håkan Hellström, Tough Alliance, Cut Copy, The Drums och MGMT. Checka in vår Spotify-lista HÄR över dom 100 mest spelade låtarna på indiegolvet.

Inne i lilla rummet är det hårt och svettigt med mycket laser och strobb när stockholms bästa djs spelar electro, dub-step, tech-house och den bästa dunka-dunkan blandat med dom senaste remixerna.

På övervåningen bjuds det ofta på utflippade temakvällar, hyllningskvällar av speciellt valda artister och lite smalare och nischad musik. Här kommer mycket av det som postas på vår populära blogg att spelas – tänk mysig chillwave, skramlig garagepop, glo-fi, madchester eller tidig 90-tals lo-fi i högtalarna.

Varmt välkommen!


 

BOKA BORD: Om ni vill fira något extra så har ni möjlighet att boka bord för ert sällskap. Då slipper ni köa och kan handla helrör, bubbel, breezers och flaskor med öl till bra priser. Maila till klubbace@gmail.com och berätta hur många ni blir och ungefär vilken tid ni tänkte komma förbi. Mer info hittar du HÄR!

UTMÄRKELSER:

Nominerad till Stockholms bästa klubb 2006: “Blandningen livemusik, indiehits och dunka­dunka är fenomenal. Stämningen är bautahög ochman måste ha visselpipa för att höras mest på dansgolvet. Den ultimata drömmen som blev sann, ett högstadiedisco med bar där alla är ”de coola”. Det är få saker som är roligare än ölhävning, masshångel, råröj eller att få ragga på klubbarrangörerna.”

Framröstad till “årest bästa klubb’” 2007 av läsarna på Allt Om Stockholm: “Stans populäraste indie/ electro-klubb fick kidsen att dansa sig blöta av svett även 2007 – och vad kan man mer begära av en klubb?”

Daniel Öhrn nominerad till “årets nöjesförbättrare” 2008 av Nöjesguiden: “Det är lättare att räkna upp de dansgolv som Daniel Öhrn inte spelat på än alla de han fyllt. Redan innan klubben Ace blev en indieinstitution i Stockholms klubbvärld var han aktiv med Pondus och Visage, och parallellt med Ace har hans rödhåriga frilla synts inte bara på systerklubben Ess på F12 och Marie Laveau, utan också Fight Club, Stash, och otaliga engångsfester. Ni hör själva. Vem har bidragit mer till ett levande och hångel-vänligt klubbstockholm än Daniel Öhrn? De är nog lika få som de dansgolv han inte spelat på.”

Vinnare av Podradiopriset 2012: Podradiopriset vill uppmärksamma den kreativitet och det personliga uttryck som finns därute i podradion och har delats ut sedan 2005. 2012 vann Ace kategorin “bästa mp3-blogg”.


 

Ace har bytt webbadress till Sweden Finest Label.

Vill Du läsa mera om nattklubben Ace besök Nattklubbslistan och Ace Instagram konto.

[Inga blogginlägg att visa ... publicera här]